Książka Kucharska: Kuchnia francuska - wieszjak.pl

Dorsz á la provençal

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki; cebule obrać, pokroić na półplasterki; czosnek rozetrzeć z solą. Składniki włożyć na rozgrzaną

Dorsz á la provençal

Składniki:

Dorsz á la provençal

 

Sposób przygotowania:

Dorsz á la provençal
Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki; cebule obrać, pokroić na półplasterki; czosnek rozetrzeć z solą. Składniki włożyć na rozgrzaną oliwę, dodać pozbawione pestek oliwki. Smażyć kilka minut, doprawić solą i pieprzem. Włożyć kawałki filetów, dusić pod przykryciem, na małym ogniu 25 min.

Tagi:

zioła dorsz