Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Drób w cieście ryżowym (Chiny)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wszystkie składniki farszu wrzucić na patelnię i smażyć na oleju około 45 minut...

Drób w cieście ryżowym  (Chiny)

Składniki:

Drób w cieście ryżowym (Chiny)

 

  • FARSZ:
  • 20 dag mięsa mielonego z drobiu
  • szklanka pędów z bambusa
  • starta
  • marchewka
  • starta pietruszka
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy

 

 

Sposób przygotowania:

Drób w cieście ryżowym (Chiny)
Wszystkie składniki farszu wrzucić na patelnię i smażyć na oleju około 45 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Na każdym płacie [ ciasta ryżowego kłaść 1 łyżkę farszu i zawijać pasztecik. Smażyć je na oleju na złoty kolor. Podawać ciepłe.

Tagi:

mięso sosy