iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowo-owocowe szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Drobiowo-owocowe szaszłyki z papirusu Winiary

Drobiowo-owocowe szaszłyki  Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Drobiowo-owocowe szaszłyki

 

  • pierś z kurczaka 1 szt`
  • kulki winogrona czerwonego ok 5 szt
  • jabłko 1 szt
  • Papirus Winiary
  • papryka czerwona ok 12 szt
  • patyczki do szaszłyków

Sposób przygotowania:

Drobiowo-owocowe szaszłyki
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w zgrabna kosteczkę . Jabłko dobrze myjemy nie obieramy i kroimy w kosteczkę . Winogrono kroimy na połówki. Paprykę czerwona myjemy osuszamy i kroimy w kostkę . Nakładamy na patyczki do szaszłyków na przemian mięso,winogrono ,jabłko. Patyczki układamy na papirusie i smażymy już bez tłuszczu . Podajemy z surówkami i ryżem.
Drobiowo-wocowe szaszłyki
Mięso i owoce nakłądamy na patyczki na przemian