WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Drożdżowe babeczki z kakao

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Drożdżowe babeczki - bułeczki z dodatkiem kakao. Idealne na deser, jak i na śniadanie, podawane z masłem i konfiturą.

Drożdżowe babeczki z kakao

Składniki:

Drożdżowe babeczki z kakao

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe babeczki z kakao
Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski, dodajemy drożdże i lekko ciepłe mleko. Mieszamy i dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy kakao i 2 łyżki mleka.

Obie części dokładnie wyrabiamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Po ok 2 godzinach ciasta podsypujemy mąką i rozwałkowujemy. Układamy jedno na drugim i zwijamy w roladę.

Kroimy na małe kawałki lekko formujemy kuleczki, układając je w papilotkach. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok pół godziny.

Pieczemy w 180 stopniach ok 30-40 minut.