dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1189]

Duszony królik w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Delikatne mięsko z warzywami to coś co lubią duzi i mali, dlatego gorącą polecam, ponieważ potrawa jest przepyszna!

Duszony królik w warzywach

Składniki:

Duszony królik w warzywach

 

Sposób przygotowania:

Duszony królik w warzywach

Przygotowanie mięsa:

Duszony królik w warzywach
Porcję mięska nacieramy przyprawami i obsmażamy.

Mięso dzielimy na mniejsze kawałki. Płuczemy i osuszamy. Zalewamy mlekiem i zostawiamy na noc w chłodne miejsce. Po tym czasie mięso wyjmujemy z mleka i osuszamy przy pomocy ręczników papierowych. Nacieramy solą, pieprzem i rozmarynem. Mięso obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.

Przygotowanie warzyw:

Duszony królik w warzywach
Umyte jarzyny obieramy i kroimy w kawałki.

Fasolę płuczemy i zalewamy wodą. Odstawiamy na kilka godzin aby napęczniała, następnie ją odcedzamy. Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w średniej grubości kawałki.

Przygotowywanie potrawy:

Duszony królik w warzywach
Obsmażone mięso przekładamy do garnka i zalewamy bulionem.

Obsmażonego królika przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem i dodajemy liście, pieprz ziarnisty i sól do smaku. Zagotowujemy. Następnie dodajemy fasolę i gotujemy na wolnym ogniu ok 40 - 50 minut.

Przygotowywanie potrawy:

Duszony królik w warzywach
Królika dusimy z warzywami do miękkości.

Do mięsa dodajemy marchew i pietruszkę a następnie wrzucamy pokrojone pomidory. Doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości mięsa i warzyw.
Smacznego!

Tagi:

mięso danie