gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 867]

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite placuszki z dodatkiem dyni, miodu i naparu herbacianego, idelane na śniadanie lub kolację.

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym

Składniki:

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym

 

  • 350 g mąki,
  • 200 ml mleka,
  • 100 ml naparu z owocowej herbaty,
  • pół szklanki startej na małych oczkach dyni,
  • 3 jajka,
  • 1 płaska łyżka miodu,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Dyniowe placuszki z miodem i naparem herbacianym
Jajka rozkócamy. Stopniowo dodajemy mąkę, napar z herbaty i mleko. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i miód. Mieszamy składniki aż masa będzie jednolita.

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką wykladamy ciasto, formując zgrabne placuszki. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego