wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Dzikie sajgonki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Dla szczeniątka od szczurzątka :D Byle smakowało i radość dawało :D

Dzikie sajgonki

Składniki:

Dzikie sajgonki

 

  • 100g makaronu ryżowego nitki (Tao Tao)
  • 300 g pieczarek
  • 3 marchewki
  • pól kapusty pekińskiej
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • olej
  • sos sojowo-grzybowy (Tao Tao)
  • sos słodko-kwaśny chili (Tao Tao)
  • Papier ryżowy (Tao Tao:)

 

 

 

Sposób przygotowania:

Dzikie sajgonki
Makaron wrzucić do wrzącej wody, zostawić na 3 minuty, odcedzić. Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach, usmażyć (tylko do momentu aż woda wyparuje). Cebulkę pokroić , podsmażyć na oleju Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, kapustę pekińską posiekać, dorzucić do cebulki, smażyć ok 5-10 minut. Przyprawić solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowo-grzybowego i 1 łyżką sosu chili. Połączyć wszystkie składniki razem z pieczarkami i pokrojonym w krótsze nitki makaronem. Przygotować papier ryżowy. Zamoczyć w wodzie, rozłożyć na blacie, nakładać farsz i zawijać. Smażyć na rozgrzanym oleju aż się zarumienią (bardzo delikatnie), podawać obowiązkowo z sosem chili i surówką z kapusty pekińskiej i marchewki:D