klaudi76

klaudi76

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Fasola z orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne, bezmięsne i może być podawane jako danie

Fasola z orzechami

Składniki:

Fasola z orzechami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Fasola z orzechami
Fasole przebrać, umyć, zalać woda i moczyć 12 godzin. Ugotować w tej samej wodzie do miękkości, posolić. Orzechy i czosnek zmielić lub drobno posiekać. Cebulę, koperek, pietruszkę drobno posiekać i wymieszać ostrożnie z fasolką. Dodać kilka łyżek wywaru z gotowania fasoli, olej, przyprawy ziołowe i cytrynę. Doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na półmisek, posypać posiekanym szczypiorkiem.