eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1457]

Fasolka szparagowa Eli z boczkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przygotowałam fasolkę szparagową z boczkiem wędzonym jako jarzynkę do drugich dań. Można ją podawać do mięs czy jajek.

Fasolka szparagowa Eli z boczkiem

Składniki:

Fasolka szparagowa Eli z boczkiem

warzywa

pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa Eli z boczkiem

przygotowanie fasolki

Fasolka szparagowa Eli z boczkiem
.Pokroić w słupki chudy boczek wędzony...

Chudy boczek wędzony pokroić w słupki.

przygotowanie fasolki cd

Fasolka szparagowa Eli z boczkiem
Obraną z łupinek cebulę pokroić w kostkę.

Cebulę obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie fasolki cd

Fasolka szparagowa Eli z boczkiem
Na patelni obsmażyć boczek, cebulę fasolkę.

Fasolkę umyć, obrać i pokroić. Ugotować fasolkę w wodzie z solą ,cukrem i odcedzić.

Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojony boczek i przesmażyć. Do boczku dodać cebulę i jeszcze smażyć razem.

Do boczku z cebulą dodać fasolkę, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku.

Całość jeszcze chwilę smażyć razem. Podawać z mięsem lub sadzonymi jajkami. Smacznego!