nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie do przygotowania jedzenie, które jest świetną propozycją na dodatek do obiadu lub dość lekką przekąską, czy opcją na kolację.

Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle

 

 

Sposób przygotowania:

Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle
Fasolkę zalać zimną wodą i nastawić na gotowanie dodając do wody sól i przyprawę uniwersalną. Gotować fasolkę na niezbyt dużym ogniu przez kilka minut. Ugotowaną na al dente, nie rozgotowaną fasolkę odcedzić na durszlaku lub sitku. Na patelni rozpuścić masło i do rozpuszczonego masła dodać bułkę tartą i rozmieszać dodaną bułkę w maśle, by składniki się połączyły. Wymieszaną z masłem bułkę tartą posolić odrobinę i oprószyć pieprzem. Ugotowaną fasolkę nakładać do talerzy i polewać ją połączoną z masłem bułką tartą.
Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle
Fasolka szparagowa podczas gotowania w wodzie z dodatkiem soli i przyprawy uniwersalnej.
Fasolka szparagowa z bułką tartą na maśle
Rozpuszczone na patelni masło z dodatkiem bułki tartej.