nuleczka

nuleczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Faszerowana cukinia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybki, tani i smaczny oraz pożywny pomysł na obiad albo kolację. Można też podać jako przystawkę.

Faszerowana cukinia

Składniki:

Faszerowana cukinia

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana cukinia

przygotowywanie cukinii

Faszerowana cukinia

Cukinię umyj, odetnij końcówki i przekrój w poprzek.

wydrążanie cukinii

Faszerowana cukinia

Wydrąż cukinię a miąższ pokrój w kostkę.

dodawanie i mieszanie składników

Faszerowana cukinia

Do miąższu z cukinii dodaj pokrojoną cebulą oraz pozostałe składniki.

mieszanie składników

Faszerowana cukinia
mieszanie wszystkich składników do farszu

Wymieszaj wszystkie składniki

faszerowanie

Faszerowana cukinia
faszerowanie cukinii

Farsz włóż w w wydrążone cukinie. Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 175 stopni 40 minut. Na parę minut przed wyjęciem włóż na cukinie ser.