bratka

bratka

Kucharz
[Przepisów: 13]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Faszerowane cukinie -pychotka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne danie na obiad zwłaszcza latem, natchnęło mnie danie jakie jadam w Grecji w czasie wakacji -polecam:)

Faszerowane cukinie -pychotka

Składniki:

Faszerowane cukinie -pychotka

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane cukinie -pychotka
1. CUKINIE PRZEKRÓJ NA PÓŁ I WYDRĄŻ ŚRODEK 2. PIERŚ Z KURCZAKA ZMIELIĆ, POSIEKAĆ DROBNO CZOSNEK, CEBULĘ, KOPEREK, SZCZYPIOREK I ŚRODEK Z CUKINII.3. PODSMAŻYĆ CEBULKĘ, CZOSNEK I MIĘSO.4. DODAĆ SZCZYPIOREK, KOPEREK I POMIDORY. PRZYPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM DO SMAKU.DODAĆ KASZĘ KUSKUS 5. WYPEŁNIĆ CUKINIE FARSZEM I PRZYKRYĆ PLASTERKAMI MOZZARELLI 6. ZAPIEKAMY W PIEKARNIKU 15 MINUT/ 180° C SMACZNEGO!!!!