katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Jajka z farszem takim trochę nie bardzo tradycyjnym i z tego co było w lodówce. Ale jajeczka były smaczne.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka gotujemy na twardo zalewając je zimną wodą i gotujemy ok 10 min. Studzimy w zimnej wodzie.

Wystudzone jajka obieramy i kroimy na połowy. Wyjmujemy żółtka i rozkruszamy.

Boczek i ser drobno kroimy, dodajemy żółtko i natkę pietruszki. Doprawiamy dość mocno do smaku i łączymy majonezem.

Gotowym farszem napełniamy przygotowane połówki jajek.