katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Faszerowane koszyczki

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smaczna i niedroga przystawka z jajka. Jest także ozdobą stołu świątecznego i nie tylko bo przystawka nadaje się na każdą okazję.

Faszerowane koszyczki

Składniki:

Faszerowane koszyczki

 

  • jajka 5 szt
  • szynka konserwowa 2-3 plastry
  • por drobno posiekany 1 łyżka z czubkiem
  • majonez 1-2 łyżki
  • musztarda ok 1 łyżeczka do smaku
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowane koszyczki
Ugotować jajka na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki. Jajko ustawić pionowo i zrobić nacięcie z góry i z boku z obu stron jajka tak samo.

Wyjąć żółtko najlepiej krusząc je by powstał koszyczek. Ściąć trochę spód koszyczka by mógł stać.

Do rozkruszonych żółtek dodać majonez,musztardę i por. Wszystko razem utrze i doprawić do smaku. Farszem napełnić koszyczki. Szynkę pociąć na wąskie paski i zwinąć ruloniki.

Umieścić je w koszyczkach z farszem.