Irvingtea

Irvingtea

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Fileciki z indyka zapiekane w herbaciany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fileciki z indyka zapiekane w herbacianym mascarpone

Fileciki z indyka zapiekane w herbaciany

Składniki:

Fileciki z indyka zapiekane w herbaciany

 

  • 600 g piersi z indyka,
  • 250 g serka mascarpone,
  • ½ cebuli,
  • 1 ząbek czosnku,
  • olej,
  • sól,
  • pieprz kolorowy Kamis,
  • 1 łyżeczka Herbaty czarnej liściastej Irving Daily Superior

 

Sposób przygotowania:

Fileciki z indyka zapiekane w herbaciany
Pierś indyka pokroić na fileciki, przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na oleju.

Mascarpone wymieszać z herbatą, cebulą pokrojoną w kostkę, posiekanym czosnkiem. Na indyka ułożyć ser, zapiekać na złoty kolor w piekarniku 10 min. w temp 180 C. Przepis pochodzi ze strony www.irvingtea.pl