katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Filet drobiowy w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Do przygotowania takiej przystawki można wykorzystać pierś kurczaka z rosołu. Tylko nie gotujemy jej zbyt długo bo będzie mięso suche.

Filet drobiowy w galarecie

Składniki:

Filet drobiowy w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy w galarecie
Mięso myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Solimy i dodajemy, oczyszczone warzywa oraz wszystkie przyprawy. Gotujemy do miękkości.

Ugotowane mięso wyjmujemy,przestudzamy i kroimy w plastry. Odlewamy 2 szkl rosołu i w gorącym rozprowadzamy żelatynę. Doprawiamy rosół do smaku.

Plastry mięsa układamy w dwóch naczyniach i zalewamy tężejącą galaretką. Schładzamy i dowolnie dekorujemy.