MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Filet w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z kurczaka pachnący czosnkiem.

Filet w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet w panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet w panierce
Filet z kurczaka, płuczemy i oczyszczamy z błon. Następnie przekrawamy wzdłuż i przekładamy do miski.Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , sól i pieprz.Odstawiamy na 10 minut.Na talerz wbijamy jajko, dodajemy soli i pieprzu i rozmącone .Na drugi talerz wsypujemy bułkę tartą. Na patelni rozgrzewamy olej . Filet panierujemy w jajku i bułce i smażymy przez 2 minuty z każdej strony. Przekładamy da talerz.
Filet w panierce
Filet po oczyszczeniu przekrawamy wzdłuż, dodajemy sól, pieprz i czosnek.
Filet w panierce
Smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony.