Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

Obserwuj wątek

Odp: Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

Lebia
  • Lebia

• Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Chciałabym mieć takiego asystenta pod ręką, bo on wykazuje umiejętności znacznie przekraczające moją wyobraźnię. Sprawia, że na widok jego możliwości opada mi bezwładnie szczęka i zaczynam się głowić jakim cudem jedno urządzenie może wywrócić nasz kulinarny repertuar do góry nogami. No jak? Jestem pełna podziwu dla jego wszystkich funkcji, ale wśród wszystkich wymienionych tą, która zachwyca mnie najmocniej, jest funkcja pieczenia. Wyobrażam sobie, że teraz bez względu na to, czy to ja przyrządzałabym obiad, czy robiłby to mój mężczyzna, byłby on przygotowany przede wszystkim profesjonalnie i bezproblemowo. Wyobrażam sobie, że w sytuacji, gdybym mogła liczyć na podjęcie współpracy z tym niezwykłym urządzeniem, to wracając z pracy do domu mogłabym zjeść na przykład coś, co po pierwsze: swoim zapachem na wejściu podcięłoby mi nogi tak, że zapomniałabym gdzie jestem; po drugie, swoim wyglądem wgniotłoby mnie mocno w wygodne krzesło, czy inne siedzisko do tego celu przeznaczone; a po trzecie wreszcie, które swoim smakiem ostatecznie i nieodwracalnie zabrałoby mnie w krainę smaku tak wyraźnego, tak sycącego i tak niewypowiedzianego, że jeszcze długo po skończonym posiłku leżałabym w błogostanie marząc, by chwila ta trwała wiecznie. Bym czuła dalej smak zjedzonych przed chwilą na przykład elastycznych nitek makaronu schowanych pod pierzyną kremowego sosu, którym oblane obok makaronu były kawałki soczystego kurczaka i wykwintnego brokuła. A to wszystko byłoby możliwe, bo jako ciągle jeszcze niedoświadczona i (nie wstydzę się tego głośno powiedzieć) przeciętna kucharka, miałabym wsparcie prawdziwego szefa kuchni pod postacią Multicookera. A kto nie chciałby choć przez chwilę móc współpracować z prawdziwym kulinarnym mistrzem? No, jest taki?

Odpowiedz na/ edytuj Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni