Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 724]

Galareta drobiowo-wieprzowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Bardzo smaczna galareta z mięsa wieprzowego oraz drobiowego z dodatkiem kawałków gotowanej marchewki.

Galareta drobiowo-wieprzowa

Składniki:

Galareta drobiowo-wieprzowa

 

Sposób przygotowania:

Galareta drobiowo-wieprzowa
Nastawiamy wodę, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy mięso. Dodajemy pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy przez około 3 godziny, aż mięso będzie na tyle miękkie, że będzie odchodzić od kości.

Na godzinę przed końcem dodajemy marchewki, pietruszkę oraz dwie obrane cebule - wszystko w całości.

Wyjmujemy mięso, dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę kroimy w kostkę.

Układamy w filiżankach mięso, dodajemy marchewkę i zalewamy wywarem.

Zostawiamy do przestygnięcia, a następnie wstawiamy do lodówki na noc.