katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Galareta z piersią kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne podane mięsko z kurczaka w galarecie . Fajne jako przystawka dla gości na uroczystościach rodzinnych .

Galareta z piersią kurczaka

Składniki:

Galareta z piersią kurczaka

 

  • filet z kurczaka 1 duża szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • papryka konserwowa 2-3 kawałki
  • bulion 1 szkl
  • żelatyna 1,5 łyżeczki
  • przyprawa kuchenna
  • olej

Sposób przygotowania:

Galareta z piersią kurczaka
Umyte mięso obsmażamy,oprószamy przyprawą kuchenną,podlewamy troszkę wodą i dusimy do miękkości. Mięso studzimy i kroimy w plastry.

Żelatynę rozprowadzamy w gorącym bulionie i odstawiamy do wystudzenia. Groszek osączamy z zalewy a paprykę kroimy w kostkę. Wykładamy na spód naczynia w którym ułożymy mięsko. Plastry mięsa układamy na warzywach i zalewamy tężejącym bulionem.

Odstawiamy do całkowitego stężenia i dowolnie dekorujemy.