slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 519]

Gofry z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne, lekko orzechowe gofry. Gofry wyszły chrupiące i ładnie przypieczone. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem lub z ulubionym dżemem oraz filiżanką herbaty. Idealne na śniadanie. Polecam

Gofry z masłem orzechowym

Składniki:

Gofry z masłem orzechowym

 

Sposób przygotowania:

Gofry z masłem orzechowym
Do miski wkładamy masło orzechowe i wbijamy jajka. Miksujemy. Następnie dodajemy cukier, mleko, mąkę, proszek do pieczenia i olej. Miksujemy razem, aż nie będzie grudek. Odstawiamy ciasto na 15 minut.

Rozgrzewamy gofrownicę i wlewamy po 2 łyżki ciasta na jednego gofra. Smażymy na rumiano.

Smacznego