krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Golonka po baeiarsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Golonka po baeiarsku

Składniki:

Golonka po baeiarsku

 

  • pietruszki i cebule pół selera 2 szklanki wody 10 dag smalcu szklanka ciemnego piwa sól, pieprz

 

  • pół łyżeczki mielonej stodlkiej papryki

 

  • łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Golonka po baeiarsku
Zagotować lekko osoloną wodę z połową łyżeczki otartego majeranku, włożyć umyte golonki, ugotować do miękkości. Ugotowane golonki wyjąć, ostudzić, oddzielić mięso od kości. Mięso pokroić na kawałki. Obraną cebulę drobno usiekać. Obrane marchewki, pietruszki i selera zetrzeć na grubej jarzynowej tarce.



4 porcje po:

1094 kcal, 55 g białka, 92,9 g tłuszczu, 208.5 mg cholesterolu, 4,3 g błonnika