tumilek

tumilek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Grillowane pierogi z czarnuszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grillowane pierogi ruskie z przyprawą bazyliowo-pomidorową i czarnuszką i sosem czosnkowym to świetny pomysł na przyrządzenie pierogów inaczej.

Grillowane pierogi z czarnuszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane pierogi z czarnuszką

Na grillowane pierogi

Na sos czosnkowy

Sposób przygotowania:

Grillowane pierogi z czarnuszką
1) Sos czosnkowy: Majonez i jogurt naturalny przekładamy do miseczki. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do majonezu i jogurtu. Przyprawiamy czosnkiem granulowanym i pieprzem, mieszamy i gotowe.

2) W rondelku rozpuszczamy masło. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i przekładamy do masła. Masłem z cebulką polewamy ugotowane pierogi.

3) Polane pierogi przekładamy na grill elektryczny.

4) Następnie posypujemy przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim i grillujemy.

5) Przewracamy pierogi na drugą stronę, posypujemy czarnuszką i jeszcze przez chwilę grillujemy.

6) Zgrillowane pierogi przekładamy na talerzyki i podajemy z sosem czosnkowym.
Grillowane pierogi z czarnuszką
Ugotowane pierogi polewamy masłem z cebulką.
Grillowane pierogi z czarnuszką
Polane pierogi przekładamy na grill elektryczny.
Grillowane pierogi z czarnuszką
Posypujemy pierogi przyprawą bazyliowo-pomidorową z czosnkiem niedźwiedzim.
Grillowane pierogi z czarnuszką
Przewracamy na drugą stronę i posypujemy czarnuszką.