Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Grillowane roladki z bakłażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne warzywne roladki z grilla, idealna przekąska dla całej rodziny. Warto je przygotować. Proste i smaczne.

Grillowane roladki z bakłażana

Składniki:

Grillowane roladki z bakłażana

 

Sposób przygotowania:

Grillowane roladki z bakłażana
Bakłażan umyj, pokrój w podłużne plastry. Oprósz solą. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w grubszą kostkę. Cukinię pokrój w plastry, a cebulę na ćwiartki. Na plaster bakłażana nałóż po kawałku papryki, cebuli oraz cukinii. Oprósz solą i pieprzem. Zwiń roldkę i zepnij wykałaczką. Roladki posmaruj oliwą i ułóż na grillu. Grilluj po 5 minut z każdej strony. Podawaj z sosem.