OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Grzanki tymiankowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Grzanki z dodatkiem tymianku i czerwonej papryki idealnie nadają się do kremowych zup. Intensywny smak poprawia jakość potrawy.

Grzanki tymiankowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grzanki tymiankowe

 

  • 5 kromek czerstwego chleba
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 0,5 łyżeczki soli
  • olej

Sposób przygotowania:

Grzanki tymiankowe
Kromki chleba pokroić w kostkę (ok. 1cm). Oprószyć przyprawami: tymiankiem, papryką, solą i wymieszać.

Rozgrzać odrobinę oleju na patelni. Wrzucić kosteczki i smażyć na wolnym ogniu do zezłocenia mieszając co chwilę.

Chrupkie kostki wystudzić i przełożyć do szczelnego pojemnika.

Idealne np. do zupy krem. 
Grzanki tymiankowe
podsmażamy na oleju na złocisto . dodajemy np do zup

Tagi:

chleb