szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Grzanki z szynką i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Grzanki te można podawać z posiekanym drobno szczypiorkiem albo tylko z keczupem. Smakują nawet na zimno.

Grzanki z szynką i serem

Składniki:

Grzanki z szynką i serem

 

Sposób przygotowania:

Grzanki z szynką i serem

Przygotowanie składników

Grzanki z szynką i serem
Szynkę drobno pokroić, a ser zetrzeć na tarce.

Bułkę pokroić na kromki o grubości ok.1 cm. Posmarować masłem z obu stron i ułożyć na blaszce. Szynkę posiekać, a ser zetrzeć na tarce.

Przygotowanie do zapieczenia

Grzanki z szynką i serem
Grzanki posmarować masą z szynki, cebuli i sera.

Zmiksować ser z szynką, drobno pokrojoną cebulką i śmietaną. Doprawić na pikantnie pieprzem i papryką.

Posmarować grzanki z jednej strony i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 10-15 minut, aż ładnie się zrumienią.

Po wyjęciu nałożyć na nie pokrojone drobno suszone pomidory i posypać szczypiorkiem.