zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2335]

Gulasz grzybowo mięsny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszny gulasz z suszonymi grzybkami

Gulasz grzybowo mięsny

Składniki:

Gulasz grzybowo mięsny

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz grzybowo mięsny
Grzyby zalać gorącą wodą i odstawić do namoczenia.
Mięso umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dalej podsmażać.
Dodać namoczone grzybki, liść laurowy, ziele angielskie, zalać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Dodać sól, pieprz i delikat do smaku i dusić jeszcze 10 minut.
Na koniec śmietanę rozrobić z mąką, zagęścić sos i zagotować.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.