kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany z mięsa wieprzowego z dodatkiem czerwonej i żółtej papryki. Danie polecam na obiad np. z ziemniakami. ryżem lub kaszą.

Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Papryki myjemy, osuszamy z wody. Kroimy i usuwamy pestki, kroimy w dużą kostkę.

Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy przez kilka minut. Przekładamy do miseczki. Na patelnię wkładamy mięso i smażymy przez około 10 minut, dodajemy przesmażone warzywa, przyprawy i wlewamy gorącą wodę. Gotujemy do miekkości mięsa.
Do zimnej wody wsypujemy mąkę i mieszamy.
Ugotowany gulasz doprawiamy do smaku i wlewamy wodę z mąką, zagotowujemy.
Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami
Pokrojone i umyte mięso przekładamy na cedzak.
Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami
Paprykę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę.
Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami
Na rozgrzanym maśle smażymy pokrojone warzywa.
Gulasz wieprzowy z kolorowymi paprykami
Do mięsa i warzyw wlewamy wodę i dodajemy przyprawy.