mania

mania

Szef Kuchni
[Przepisów: 72]

Gulasz wieprzowy z owocami.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 6

Wszystko co nietypowe ,dziwne połączenia to coś dla mnie...warto wypróbować nowy smak.

Gulasz wieprzowy z owocami.

Składniki:

Gulasz wieprzowy z owocami.

 

  • 60 dag wieprzowiny najelepiej od szynki
  • ½ szklanki bulionu drobiowego lub białego wytrawnego wina
  • 2 jabłka
  • 2 gruszki
  • garść agretu
  • garść porzeczek czerwonych
  • po szczypcie suszonego lub świeżego estragonu i rozmarynu
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z owocami.
Mieso umyc , osuszyc pokroic na niewielkie kawalki oproszyc sola i pieprzem.W rondelku rozgrzac olej obsmazyc mieso ze wszystkich stron,podlac bulionem lub winem , posypac estragonem i rozmarynem i dusic 30 -40min.Jablka i gruszki obrac wykroic gniazda i pokroic w kostke( ja osobiscie nie obieram jablek i kroje je w wieksza kostke)Agrest i porzeczki oczyscic , umyc .Wszystkie owoce przesmazyc na masle dolozyc do miesa i dusic jeszcze okolo 15 minut.Smacznego