Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz z dynią i ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz z dodatkiem warzyw jest wyśmienity. Wspaniale smakuje z plackami ziemniaczanymi lub kluskami i surówką.

Gulasz z dynią i ziemniakami Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Gulasz z dynią i ziemniakami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z dynią i ziemniakami
Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, włożyć na patelnię z rozgrzanym smalcem, lekko zrumienić, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Następnie wlać bulion, dodać liście laurowe, angielskie ziele, przykryć i gotować.

Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i razem z obranymi ziemniakami pokroić w kostkę, lekko podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Po upływie pół godziny gotowania mięsa dodać ziemniaki z papryką i dusić. 10 minut przed końcem wsypać pokrojoną dynię i gotować do miękkości.

Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką, połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, zagotować. 
Gulasz z dynią i ziemniakami
Pokrojone w kostkę mięso zrumienić na rozgrzanym smalcu.
Gulasz z dynią i ziemniakami
Podlać bulionem, dodać angielskie ziele i liście laurowe.
Gulasz z dynią i ziemniakami
Na oliwie podsmażyć pokrojoną paprykę i ziemniaki.
Gulasz z dynią i ziemniakami
Następnie połączyć z mięsem, przykryć i gotować.
Gulasz z dynią i ziemniakami
10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojoną dynię.
Gulasz z dynią i ziemniakami
Śmietanę wymieszać z mąką i mieloną papryką.
Gulasz z dynią i ziemniakami
Połączyć z mięsem, doprawić do smaku, zagotować.