2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1465]

Jajeczne carpaccio z krewetkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Jajka obojętnie pod jaką postacią u nas związane są z tradycją wielkanocną, carpaccio jest nie tylko proste ale i efektowne, krewetki dodają nowoczesności, dzięki temu jest niebanalnie i nie wieje nudą.

Jajeczne carpaccio z krewetkami

Składniki:

Jajeczne carpaccio z krewetkami

 

 

  • Sos:
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 sos koperkowo ziołowy
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wody

 

Sposób przygotowania:

Jajeczne carpaccio z krewetkami
Jajka ugotować w osolonym wrzątku na twardo.Wystudzić w zimnej wodzie,obrać ze skorupek, a następnie pokroić w cienkie plastry. Ułożyć na półmisku tak aby plastry zachodziły lekko na siebie posypać mieszanką sałat i osączonymi z zalewy krewetkami.Sos koperkowy wymieszać z posiekanym drobniutko świeżym koperkiem wlać oliwę i łyżkę wody dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem do smaku, polać carpaccio, schłodzić i podawać.