Sheila

Sheila

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Jajecznica wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne i zdrowe śniadanko dla 2 osób

Jajecznica wiosenna

Składniki:

Jajecznica wiosenna

 

  • 4 jaja
  • 3 łyżki mleka
  • pół cebuli
  • 3 plastry ulubionej wędliny
  • 1/4 czerwonej papryki lub pomidora
  • 3 plastry żółtego sera
  • szczypiorek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajecznica wiosenna
Posiekaj cebulkę i wędlinę i podsmaż na patelni. W tym samym czasie do miski wbij jaja, wlej odrobinę mleka, wkrój szczypiorek, przypraw solą i pieprzem.
Kiedy cebula i wędlina zaczną się przyrumieniać, dodaj na patelnię posiekaną w kostkę paprykę lub pomidora, a po chwili - po około minucie - zalej wszystko zawartością miski. Mieszaj często całość, na koniec dodaj pokrojony w kostkę żółty ser. Podgrzewaj całość, póki jaja nie zetną się tak, jak lubisz. SMACZNEGO!