Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonałe nie tylko na świąteczne śniadanie, ale także na każdą wyjątkową okazję. Zrobisz je błyskawicznie.

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • 8 jajek na twardo
  • 3 łyżki miękkiej fety
  • 5 łyżki majonezu

  • 2 łyżki gęstego jogurtu
  • 4 posiekane rzodkiewki
  • łyżka posiekanej natki pietruszki

  • pół strąka czerwonej papryki
  • 2 łyżki musztardy
  • szczypta chili
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
1. Jajka obierz ze skorupek i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij żółtka i utrzyj na pastę z fetą, majonezem, jogurtem i musztardą. Dodaj pokrojoną drobno paprykę, rzodkiewki, oraz szczyptę chili, soli i pieprzu.

2. Pastą wypełnij przygotowane połówki białek. Udekoruj dowolnie. Podawaj jako przystawki lub jedno z dań śniadaniowych.