ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 260]

Jajka faszerowane brokułem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubimy brokuły. Brokuły świetnie smakują z jajkami. Zapraszam, żeby się przekonać, że jajka faszerowane brokułem są po prostu świetne. Gwarantuję , znikają w mgnieniu oka z talerzy.

Jajka faszerowane brokułem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka faszerowane brokułem

 

  • 3 jajka
  • brokuły mrożone 200 g
  • 1/2 łyżeczki czubricy zielonej
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane brokułem

ETAP 1:

Brokuły ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na sito, żeby obciekły i wystygły.
Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i przekroić w poprzek, w ząbki, tak żeby powstał kapturek.

Wyjąć żółtka. W miseczce rozetrzeć widelcem brokuły i żółtka. Dodać czubricę i szczyptę soli.

Masę nałożyć do białka. Można łyżeczką, ale chyba wygodniej jest użyć rękawa cukierniczego.

Przyłożyć drugą część białka i docisnąć.

Można udekorować wg fantazji. Np. zrobić oczy z ziela angielskiego i dziobki z marchewki, i mamy gotowe pisklaki.
Smacznego, miłej zabawy.

Jajka faszerowane brokułem
Łączenie żółtek i ugotowanego brokuła przy użyciu widelca