gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowita przystawka, w postaci jajek faszerowanych kabanosami i świeżym szczypiorem. Polecam przepis.

Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorem

Składniki:

Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorem

 

  • 6 jajek,
  • 2-3 łyżki majonezu,
  • pęczek szczypioru,
  • 150 g kabanosów,
  • szczypta chilli,
  • pół łyżeczki płaskiej kurkumy,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane kabanosami i szczypiorem
Jajka gotujemy na twardo ( siedem minut).

Studzimy i obieramy.

Kroimy na pół i łyżeczką delikatnie wyjmujemy żółtka.

Kabanosy kroimy w drobną kostkę.

Szczypior siekamy.

Do żółtek dodajemy majonez, przyprawy, szczypior i kabanosy.

Dokładnie mieszamy.

Łyżeczką wykładamy na białka.

Posypujemy szczypiorem.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego ;)