Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 339]

Jajka faszerowane pastą z łososia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetna przystawka na Wielkanocny stół, czy wszelkie inne imprezy i uroczystości. Jajka z pastą z łososia ładnie wyglądają i pysznie smakują.

Jajka faszerowane pastą z łososia

Składniki:

Jajka faszerowane pastą z łososia

 

  • 7 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 plastry wędzonego łososia
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • kilka gałązek rzeżuchy

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą z łososia

Przygotowanie jajek

Jajka faszerowane pastą z łososia
Z jajek należy ostrożnie wyciągnąć żółtka

Ugotowane jajka obrać, opłukać pod zimną wodą, osuszyć. Przekroić na połowy, wyciągnąć ostrożnie żółtko i wrzucić je do blendera.

Przygotowanie składników

Jajka faszerowane pastą z łososia
Wszystkie składniki potrzebne do pasty w blenderze

Do żółtek dodać majonez, pokrojone plastry łososia i kilka gałązek rzeżuchy.

Przygotowanie pasty

Jajka faszerowane pastą z łososia
Wszystkie składniki należy zblendować na gładką masę

Zblendować całość na gładką masę.

Faszerowanie jajek

Jajka faszerowane pastą z łososia
Jajka napełnione pastą z łososia, rzeżuchy i majonezu

Pastą napełnić jajka. Po ułożeniu na talerzu udekorować rzeżuchą. Smacznego!