gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 840]

Jajka faszerowane porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakowite faszerowane jajka z dodatkiem pora. Fajna propozycja na śniadanie lub kolację. Idealnie pasuje również jako przystawka.

Jajka faszerowane porem

Składniki:

Jajka faszerowane porem

 

  • 6 jajek,
  • por( około 10-15 cm),
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego,
  • 2-3 łyżki majonezu.

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane porem
Jajka gotujemy na twardo (7 minut).

Por kroimy w plasterki i sparzamy.

Jajka obieramy i kroimy na pół wzdłuż.

Wyjmujemy żółtka i rozgniatamy widelcem.

Żółtka mieszamy z porem, majonezem, sól, pieprz, słodką paprykę i czosnek granulowany.

Na białka łyżeczką wykładamy farsz.

Przechowujemy w lodówce.

Smacznego ;)