gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane jajka z farszem polecam jako dodatek do kolacji lub śniadania. Są łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

Składniki:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

 

  • 6 jajek
  • 3-4 rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem

ETAP 1:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem.
Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek.

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy je i obieramy ze skorupek.

Następnie przekrawamy na pół i wyciągamy żółtka, które przekładamy na talerz.

ETAP 2:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem.
Żółtka na talerzu dusimy widelcem na drobno.

Żółtka na talerzu dusimy widelcem.

ETAP 3:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem.
Pokrojone drobno rzodkiewki dodajemy do żółtek.

Rzodkiewki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Dodajemy je do żółtek.

ETAP 4:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem.
Do żółtek dodajemy szczypiorek, majonez oraz sól i pieprz.

Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Następnie dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku.

Wszystko razem dokładnie mieszamy.

ETAP 5:

Jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem.
Farszem napełniamy białka jajek. Dekorujemy

Farszem napełniamy połówki białek, które układamy na talerzu. Dekorujemy gałązkami szczypiorku i plastrami ogórka.


Tagi:

przystawki