zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2386]

Jajka faszerowane sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Pomalutku zbliżają się Święta Wielkanocne warto więc pomyśleć o menu na nie. Aby potem nie mieć problemów. Takie jajka są smaczne i szybkie do zrobienia.

Jajka faszerowane sardynkami

Składniki:

Jajka faszerowane sardynkami

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 puszka sardynek w sosie paprykowym
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane sardynkami
Jajka ugotować na twardo, potem obrać, opłukać i pokroić je na połówki. Wyjąć ostrożnie z białek żółtka i umieścić je w niewielkiej miseczce.

Otworzyć puszkę z rybami i wyjąc je.

Następnie do wydrążonych żółtek dodać sardynki z puszki oraz posiekany szczypiorek. Dodać także przyprawy do smaku i rozgnieść wszystko łącząc ze sobą w pastę potrzebna do napełnienia białkowych miseczek.

Gotowym nadzieniem napełniać wgłębienia białek i gotowe jajka układać na talerzu, dowolnie udekorować i zajadać.