bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Jajka faszerowane tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Bardzo lubię jajka faszerowane tuńczykiem, są smaczne, często podaję je na śniadanie Wielkanocne. Możemy je również podać na kolację lub na inne uroczystości.

Jajka faszerowane tuńczykiem

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem

 

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
  • pół pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem
Ostudzone jajka obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, szczypiorek drobno siekamy, tuńczyka odsączamy z zalewy, dodajemy do żółtek, dodajemy majonez.

Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Przygotowanym farszem napełniamy połówki jajek, wierzch możemy posypać posiekanym szczypiorkiem.