migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1177]

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajka faszerowane są bardzo pyszne i wspaniale prezentują się na stole. Można nadziać je różnymi farszami. Ja proponuje wędzonego łososia.

Jajka faszerowane wędzonym łososiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane wędzonym łososiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Z połówek wydrążyć żółtko. Wydrążone żółtka przełożyć do rozdrabniacza.

Do żółtek dodać wędzonego łososia i dwie łyżki jogurtu naturalnego. Wszystko rozdrobnić na pastę. Jeśli masa jest jeszcze zbyt sucha dodać kolejne dwie łyżki jogurtu. Następnie dodać też 1 łyżkę posiekanego koperku oraz pieprz do smaku.

Masy nie trzeba solić ponieważ łosoś jest słonawy. Jeszcze raz wszystko zmiksować. Gotową pastą napełnić połówki jajek.

Ułożyć na talerzu, posypać posiekanym koperkiem i oprószyć pieprzem.
Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek.
Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Obrane jajka przekroić wzdłuż na pół. Z połówek wydrążyć żółtko.
Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Wydrążone żółtka przełożyć do rozdrabniacza. Do żółtek dodać wędzonego łososia i dwie łyżki jogurtu naturalnego. Wszystko rozdrobnić na pastę.
Jajka faszerowane wędzonym łososiem
Jeśli masa jest jeszcze zbyt sucha dodać kolejne dwie łyżki jogurtu. Następnie dodać też 1 łyżkę posiekanego koperku oraz pieprz do smaku. Masy nie trzeba solić ponieważ łosoś jest słonawy. Jeszcze raz wszystko zmiksować.