WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 523]

Jajka faszerowane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tradycyjne w moim domu, chyba najpopularniejsze faszerowane jajka. Nie do zastąpienia na wigilijnym stole.

Jajka faszerowane z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z pieczarkami
Pieczarki myjemy lub obieramy i kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekaną cebulkę, pieczarki i podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i rozdrabniamy je widelcem. Dodajemy posiekany szczypiorek, majonez, musztardę i mieszamy. Na koniec dodajemy wystygłe pieczarki i doprawiamy do smaku. Gotowym farszem napełniamy połówki jajek.
Jajka faszerowane z pieczarkami
Pokrojone pieczarki podsmażamy z cebulką i studzimy.
Jajka faszerowane z pieczarkami
Jajka przekrawamy wzdłuż i wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane z pieczarkami
Do rozdrobnionych żółtek dodajemy resztę składników.
Jajka faszerowane z pieczarkami
Do farszu dodajemy pieczarki i doprawiamy.