gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 821]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka nadziewane pastą jajeczno serową

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jajka nadziewane pastą jajeczno serową na stół swiąteczny.

Jajka nadziewane pastą jajeczno serową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka nadziewane pastą jajeczno serową

 

  • Składniki pasty
  • 2 jajka
  • 10dkg zółtego sera
  • 2 łyzki startej marchewki
  • 2 łyżki pora
  • 1 łyżka majonezu
  • sól,pieprz
  • Dowolna ilość ugotowanych jajek

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą jajeczno serową
Jajka gotujemy na twardo.2 jajka ugotowane scieramy na tarce,marchewkę i zółty ser też scieramy na tarce na drobnych oczkach.Do jajek dodajemy sól,pieprz,majonez i bardzo drobno pokrojony por część zielono zółta.Ugotowane jajka obieramy , kroimy na pół wyjmujemy zółtka dodajemy do pasty .Całość dokładnie wymieszać.Pastę nakładać łyżeczką do jajka. Górę udekorować rzodkiewką i posiekanym szczypiorkiem. Takie nadziewane jajka mozna podac na sniadanie wielkanocne. Pastą mozna tez posmarowac chleb. POLECAM !!!
Jajka nadziewane pastą jajeczno serową
Jajka przekroic na pól i powyjmować zółtka.
Jajka nadziewane pastą jajeczno serową
Łyżeczką nakładamy paste jajeczną do jajek.
Jajka nadziewane pastą jajeczno serową
Ser, marchewkę,scieramy na tarce a por kroimy.
Jajka nadziewane pastą jajeczno serową
Wszystkie składniki pasty dobrze wymieszać