Jajka w mięsnej skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Jajka przygotowane w mięsnej skorupce mogą być podane zarówno na obiad jak i na przekąskę z ulubionym sosem.

Jajka w mięsnej skorupce

Składniki:

Jajka w mięsnej skorupce

 

Sposób przygotowania:

Jajka w mięsnej skorupce

ETAP 1:

Jajka w mięsnej skorupce
Ugotowane na twardo jajka obieramy ze skorupek

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

ETAP 2:

Jajka w mięsnej skorupce
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy, musztardę i bułkę tartą

Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku, dodajemy lubczyk, bułkę tartą i musztardę. Dokładnie zagniatamy i dzielimy na 4 części.

ETAP 3:

Jajka w mięsnej skorupce
Przyprawionym mięsem oblepiamy każde jajko

Każdą częścią mięsa oblepiamy jajko, tworząc w ten sposób skorupkę.

ETAP 4:

Jajka w mięsnej skorupce
Panierowane jajka smażymy na złoty kolor

Każde jajko panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.