katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Jajka w sosie majonezowym z ogórkiem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jajka zatopione w sosie z majonezu i dodatków. Smaczne zarówno dla gości jak i na kolację czy świąteczne śniadanie.

Jajka w sosie majonezowym z ogórkiem i pieczarkami

Składniki:

Jajka w sosie majonezowym z ogórkiem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Jajka w sosie majonezowym z ogórkiem i pieczarkami
Pieczarki osączamy z zalewy (można odcisnąć). Ogórki, cebulę i pieczarki drobno kroimy i mieszamy. 

Majonez łączymy ze śmietaną (śmietanę można pominąć). Dodajemy do ogórków, cebuli i pieczarek. 

Razem mieszamy i doprawiamy i do smaku. 

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na połowy. 

Podajemy z przygotowanym sosem.

Tagi:

przystawki