gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1314]

Jajka z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Tak przygotowane jajka z farszem mięsnym podaję z sosem meksykańskim jako dodatek do kolacji lub przekąskę w ciągu dnia.

Jajka z farszem mięsnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka z farszem mięsnym

 

  • 6 jajek
  • 2 mniejsze ćwiartki z kurczaka usmażone (z obiadu)
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka ketchupu
  • Sos - Dip Meksykański Prymat

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem mięsnym
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy je ze skorupek i przekrawamy wzdłuż, wyciągamy żółtka. Obieramy usmażone mięso z kości, przekładamy do rozdrabniacza i drobno mielimy. Do zmielonego mięsa dodajemy ugotowane żółtka i wszystko razem widelcem dusimy - mieszamy. W małej miseczce mieszamy majonez z ketchupem. Sos dodajemy do farszu. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotowym farszem napełniamy połówki jajek i układamy je na talerzu. Sos - Dip Meksykański przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Sos przekładamy do miseczki i ustawiamy ją na środku talerza. (sos ten jest dodatkiem do faszerowanych jajek)
Jajka z farszem mięsnym
Jajka gotujemy na twardo, przelewamy zimną wodą i studzimy. Następnie obieramy je ze skorupek i przekrawamy wzdłuż, wyciągamy żółtka.
Jajka z farszem mięsnym
Obieramy usmażone mięso z kości, przekładamy do rozdrabniacza i drobno mielimy.
Jajka z farszem mięsnym
Do zmielonego mięsa dodajemy ugotowane żółtka i wszystko razem widelcem dusimy - mieszamy.
Jajka z farszem mięsnym
W małej miseczce mieszamy majonez z ketchupem. Sos dodajemy do farszu. Wszystko razem dokładnie mieszamy.