Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 682]

Jajka z farszem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jajka faszerowane to obowiązkowa pozycja wśród wielkanocnych przysmaków. Ja polecam pyszne jajka z farszem z sałatki pieczarkowej.

Jajka z farszem pieczarkowym

Składniki:

Jajka z farszem pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem pieczarkowym

ETAP 1:

Jajka z farszem pieczarkowym
Pieczarki myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę

Pieczarki dokładnie myjemy i oczyszczamy, kroimy w kostkę.

ETAP 2:

Jajka z farszem pieczarkowym
Pieczarki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku

Pieczarki gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Pieczarki odcedzamy i studzimy.

ETAP 3:

Jajka z farszem pieczarkowym
Jajka gotujemy na twardo, obłupiamy i przekrajamy na połówki

Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obłupiamy i kroimy wzdłuż na połówki. Wyjmujemy żółtka. 5 żółtek odkładamy do sałatki, resztę możemy zjeść.

ETAP 4:

Jajka z farszem pieczarkowym
Sałatka z pieczarek z żółtkami i szczypiorkiem

Szczypiorek myjemy i siekamy.
Żółtka odłożone do sałatki kroimy w kostkę.
Pieczarki łączymy z żółtkami i szczypiorkiem, dodajemy majonez, sól i pieprz.

ETAP 5:

Jajka z farszem pieczarkowym
Białka jaj faszerujemy sałatką pieczarkową

Białka jaj faszerujemy sałatką pieczarkową. Całość dekorujemy. Gotowe!