paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Jajka z farszem z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka faszerowane serkiem feta wraz ze szczypiorkiem. Na wierzch jajek położony kawior dla lepszego smaku .

Jajka z farszem z fetą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka z farszem z fetą

 

  • jajka 8 sztuk
  • szczypior 1/2 pęczka
  • ser feta 1/2 kostki
  • sól do smaku
  • kawior do smaku

Sposób przygotowania:

Jajka z farszem z fetą
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na pół i delikatnie aby nie uszkodzić białek wyciągnąć ze środka żółtka. Żółtka wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i serem feta. Do smaku można dodać sól i pieprz wymieszać. Farsz wkładać w jajka. Na wierzch kłaść po troszku kawioru.
Jajka z farszem z fetą
Żółtka wymieszać z posiekanym szczypiorkiem i serem feta. Do smaku można dodać sól i pieprz wymieszać.
Jajka z farszem z fetą
Przygotowany farsz wkładać w białka jajek