gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1320]

Jajka z majonezem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Tak przygotowane jajka z majonezem i koperkiem podaję jako dodatek do kolacji lub jako przekąskę w ciągu dnia.

Jajka z majonezem i koperkiem

Składniki:

Jajka z majonezem i koperkiem

 

  • 6 jajek
  • 3 łyżki majonezu
  • pęczek koperku
  • liście sałaty

Sposób przygotowania:

Jajka z majonezem i koperkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek. Następnie przekrawamy je wzdłuż i połówki jajek układamy na paterze lub talerzu.

Majonez przekładamy do miseczki i dodajemy do niego drobno posiekany koperek. Mieszamy, po czym majonez nakładamy do szprycy i wyciskamy kleksy na połówki jajek. Dekorujemy liśćmi sałaty.