katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1375]

Jajka z mięsnym farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Do przygotowania farszu do jajek można wykorzystać mięsko z rosołu. Jajka są smaczne dla gości czy też kolację albo śniadanie.

Jajka z mięsnym farszem

Składniki:

Jajka z mięsnym farszem

 

  • jajka 5 szt
  • noga kurczaka ugotowana 1 szt
  • por pokrojony 1 łyżka z czubkiem
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • natka pietruszki pokrojona ok 1 łyżka

Sposób przygotowania:

Jajka z mięsnym farszem
Ugotowane mięso obieramy i drobno kroimy. Dodajemy zieleninę i mieszamy, łączymy majonezem i doprawiamy do smaku.
 Do farszu można dodać rozkruszone żółtka(ja o nich zapomniałam). 

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy wzdłuż na połowy. Wyjmujemy żółtka. 

Przygotowany farsz nakładamy na połówki jajek. Jajka można lekko oprószyć solą i pieprzem.